Algemeen

Costa Brava  (letterlijk “wilde kust”)

De Costa Brava, die zich uitstrekt van Portbou (grens Frankrijk) tot Blanes, is een bijzondere en unieke streek. Hier bevinden zich de uitgestrekte zandstranden met vele watersportmogelijkheden. Maar ook vindt u hier de karakteristieke havenplaatjes, wandelboulevards met gezellige terrasjes direct aan zee.

Maar de Costa Brava heeft nog veel meer te bieden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, zelfs om aan de meest veeleisende verwachtingen te voldoen. Een kleine greep: Het werk van Antoni Gaudi, Salvador Dalí of Pablo Picasso. Het Romeins Tarragona, verklaard tot Werelderfgoed. Maar ook de kustpaden die langs rotsen slingeren en spectaculaire uitkijkplaatsen bieden, prachtige contrasten tussen de granietbergen en de blauwe zee met de intens groene pijnbomen en de goudgele baaitjes. Ook de natuurparken landinwaarts in de bergen, zoals die van Aigüestortes en het meer van San Maurici zijn zeer de moeite waard. Hier zult u ook meer aan het échte Spaanse leven proeven, zeker wanneer u de schilderachtige dorpjes en oude kloosters bezoekt.

Zoals u leest, variatie voor elke vakantieganger.

Het klimaat in de Costa Brava

Het Mediterrane klimaat kenmerkt zich door zachte winters en lange hete, droge zomers.  De gemiddelde temperaturen in de zomer lopen uiteen van 28°C in het noorden tot 30°C in het zuiden. Er zijn periodes in de zomer waarin deze temperaturen veel hoger liggen. Uitschieters van gemiddeld tussen de 35°C en 40°C graden vormen geen uitzondering. Juni is de meest zonnigste maand met ongeveer 325 zonuren.

Huis huren in de wintermaanden

Zeker de moeite waard om te ontdekken zijn de talrijke wintersportmogelijkheden die de Pyreneeën van Girona bieden. Een ski oppervlakte van meer dan 150 km wat in de zomer een geweldig wandelgebied is. Wij hebben zelf zeer nauwe contacten met de ski vereniging in Sant Feliu de Guíxols. U kunt hier zelfs één dagje skiën. Met de bus van de ski vereniging kunt u iedere zondag een ander skioord bezoeken. Ski spullen zijn uiteraard bij de piste te huren. Een goede reden om het prachtige Costa Brava ook eens in de wintermaanden te bezoeken. Zie voor meer info onze rubrieken en Last minute

De Spaanse keuken

Velen kennen Spanje om de paella en de sangria maar de Spaanse keuken heeft véél meer te bieden. Aan de kust worden veel visgerechten gegeten en in de binnenlanden juist meer vleesgerechten zoals konijn en lam. Typisch Spaans zijn ook de tapas. Uiteraard zijn de Spanjaarden allang ingespeeld op de gasten die het ontvangt en biedt menigeen een zeer uitgebreide Europese menukaart aan. Houdt u er rekening mee dat sommige restaurants hun keuken “pas” om 20 u opent, de Spanjaarden zelf dineren namelijk pas na 21 uur.